Invigning av nya badbyxorna och det fullständigt orädda vatten(o)djuret…

Igår kom pappan i familjen hem tidigt från jobbet och vi begav oss till badhuset för en familjebadning. Sebastian fick nya heta badbyxor i julklapp och nu var det dags för invigning!! Vi klämde in oss i en av de minsta omklädningshytterna (ja, varför ta en stor och rymlig när man kan mysa till det i en liten). Det var ju fantastiskt svettigt och härligt. Det var i vanlig ordning inte med någon slående glädje som jag skulle klättra i min bikini… när sonen min, som numera börjar bli väldigt verbal och lär sig nya ord hela tiden, utbrister ”ÄCKLIGT” när mamman tar av sig kläderna, ja, då vill man ju bara dra på sig kläderna igen och sätta sig och gråta en skvätt… men men jag låtsades som att jag inte hörde vad han sa och fantastiskt heta begav vi oss ut till poolerna alla tre…

 Otroligt stolt mamma över att få hänga med denna snygga badpojke på badhuset…. Få förunnat!! 😉

 

Sebastian gick på babysim när han var 3-6 månader, mycket för att vi ville att han skulle vänja sig, och känna sig trygg i vattnet samt träna vissa reflexer (och för att det var lite mysigt att göra någon aktivitet med bebisen). Under dessa badtillfällen var han dock rätt apatisk. Med facit i hand kände jag att vi skulle ha börjat lite senare än vad vi gjorde, men men… Han kanske hade nån nytta av det ändå.

Igår i badhuset fick vi bekräftat att han är FULLSTÄNDIGT och även ibland DUMDRISTIGT ORÄDD för och i vattnet. Han, Sebastian 2 år (imorgon), betedde sig som om han var ensam i poolen och även som om han var odödlig. Hoppade och kastade sig hejdlöst från diverse kanter och trappor, han ville även hoppa från en trampolin (men där sa pappan ifrån!) Tyskarna, föräldrar och barn, och även vattendjurets föräldrar gapade i poolen och tittade förvånat på den galna lilla killens ”lek”… vid ett tillfälle slängde han sig helt plötsligt raklång baklägges från trappan ner i poolen(!) Då blev det knäpptyst i badhuset. Hjärtat stannade på föräldrarna för en liten stund, och jag oroade mig en sekund för att pappan, som är känd för sin oro, skulle få en hjärtinfarkt. Den orädda badpojken lekte vidare, dock blev han lite omtumlad efter baklängesdyket… det var både en, två och tre gånger under vistelsen i poolen som han försökte, med dålig framgång, att dra in luft medans han fortfarande var under vattnet… Brukar ju sällan gå så bra(!)

Ja, vad ska man säga. Föräldrarna till vattendjuret visste inte riktigt om de skulle vara glada eller oroliga över sonens ohämmade trygghet i vattnet… Lite läskigt var det!! Men roligt att han tyckte om det så mycket. Han blev fly förbannad när vi tillslut fick släpa honom ut därifrån… Om han fick skulle han säkert vilja bo i ett badhus… Han och Loch Ness Monstret… undrar vem som skulle skrämma vem?! 😀

 

 

Annonser

One thought on “Invigning av nya badbyxorna och det fullständigt orädda vatten(o)djuret…

  1. Känner igen det orädda beteendet från Tim, men som tur är blev det lite bättre för oss. Han har faktiskt lite respekt för vatten nu, blev kanske en åldersgrej mellan 2-2,5 års ålder.. hoppas lille S inte skrämmer er mer utan inser att det kan vara bra att bespara sina föräldrar från hjärtinfarkter..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s