Flygresor, andra färdmedel och åksjuka

NUUUU ska jag sätta fart med dessa trevliga illustrationer av semesterresan… Vart börja? Jo, men varför inte med det som är grunden till självaste resan… Ja, då syftar jag på flygresan och de andra ljuvliga färdmedlena som använts och dess för livet lärorika situationer. (JA, man lär av livet! Kom nu inte att säg att det är en klyscha älskling! DET ÄR REN FAKTA!)   😉

Vi har ju som vissa av er känner till en i allra högsta grad åksjuk liten son. Detta elände började redan när han var VÄLDIGT VÄLDIGT liten och han har sedan dess spytt under bilresor, bussresor och flygresor… Så fort det gungar till minsta lilla, mycket start och stopp, eller svängar… DÅ ÄR DET FÄRDIGT(!) STACKARS LITEN(!) Det går inte en gång utan att hans mamma och pappa får dåligt samvete eller blir ledsna till tårar för att vi utsätter honom för dessa turer i bilar, bussar och flyg som förorsakar honom detta lidande. Dock är han fantastisk som genast efter dessa kräkor blir gladare än nånsin, mår hur bra som helst och sätter sig mer än gärna i dessa färdmedel igen. Om det beror på att han har minne som en guldfisk eller om det rent av är för att han älskar att åka dessa fordon, kan jag inte riktigt svara på. Denna resa var INGET SOM HELST UNDANTAG(!)   😦

Vad har vi lärt oss (för livsnödvändigheter) och konstaterat under denna resa?

1. Boka inte in flyg med mellanlandning när du har ett åksjukt barn (även om det nu skiljde 5 eller 6 tusenlappar i pris mellan direkt och flyg med byte!)

2. Boka inte flyg från Spanien MITT UNDER EM-finalen mellan Spanien-Italien i Fotboll, det är ren idioti att missa den folkfesten i det vinnande landet OCH att missa den matchen live på TV(!)

3. Res aldrig i omlottklänning (som för övrigt är lite för stor över bysten) när du har barn som vill klänga och bli burna (då kan du lika gärna resa topless!)

4. Packa nödvändigheter i handbagaget OM bagaget inte skulle komma samtidigt som du själv gör till slutdestinationen(!)

5. Ford KA är ingen familjebil (och den har även svårt att ta sig upp för diverse branta lutningar som Spanien bjuder på!)

(Klicka in på bildgalleriet här nedan för att se lite trevliga resebilder i större format med bildtext!) 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s